Kunstenaarstekentje

Alle afdrukken zijn originelen en geen reproducties. Ze worden met de meeste zorg gedrukt en verwerkt en zijn van de allerhoogste kwaliteit. Het is geen massaproduct. Het drukken gebeurt op papier van hoge kwaliteit, meestal Hahnemuehle, Innova of handgeschept, met lichtechte Ultrachrome inkten. We gebruiken een Epson P7500  grootformaat printer. En een “kleinere” P800. De afdrukken zijn zeer lichtecht. Vanaf 2009 worden alle afdrukken voorzien van een  ‘chop’ een klein kunstenaarstekentje in de rechter benedenhoek.

Alle prints worden voorzien van een zuurvrij passe-partoutkarton met een helderwitte schuine rand en een natuurwitte kleur. De afdrukken met passe-partout kunnen worden geleverd in diverse standaardmaten tot  70 keer 100 cm. Meestal is de oplage klein (5 tot 20 prints in een editie).

De grote werken, meer dan 1 meter, druk ik op Tyvek, een modern materiaal zeer sterk en vormvast.

Waarom zijn enkele van mijn afdrukken niet genummerd?

Net zoals vele kunstenaars nummer ik mijn werken, ze worden zo aantrekkelijker en waardevoller voor verzamelaars. Niet genummerde edities zijn meestal edities op bestelling, denk aan kunstkaarten en kunstcadeau’s voor werknemers van bedrijven.