Loek de la Haye | geboren in 1949 te Heerlen.

Ik omschrijf mij zelf graag als een kunstenaar die fotografie gebruikt om zijn kunst te maken. Die passie voor het fotografische beeld was er al zeer vroeg in mijn leven.

Met het beschikbaar komen van digitale fotografie en de technische ontwikkelingen op het gebied van inkjetprinters, viel alles op zijn plaats.

Het was nu mogelijk om mijn eigen kleurrijke wereld te creëren. Een gemaakte werkelijkheid, soms figuratief, soms abstract.

Is het fotografie? Is het grafiek?

Een galeriehoudster voegde het ooit samen tot Fotografiek.

Voor mijn kunst laat ik mij leiden door de natuur. De vele vormen, kleuren, details en texturen zijn fascinerend en een enorme inspiratiebron.

Na een carrière als technicus in de gezondheidszorg, volgde ik de academie voor plastische kunsten. Vele workshops en stages volgden als verdieping.

De belangrijkste daarvan was een cursus in Finland waar ik leerde dat de mogelijkheden met inkjetprinters oneindig zijn en een enorme aanvulling zijn op mijn creativiteit.

Mijn werk is te vinden in vele (huis)kamers in de ons omringende landen. Er waren tentoonstellingen, en diverse werken zijn aangekocht door de Koninklijke bibliotheek in Den Haag, maar het liefst zoek ik de interactie met mijn publiek op de vele kunstmarkten. ­